دانلود فایل پاورپوینت بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 2905 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 23 |

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 23 صفحه
بازرسی های بهداشتی در کشتارگاه
کشتار اضطراریEmergency slaughter
کشتار دام هایی که به علت درد حاد و یا شرایط خاص قادر به ادامه حیات طبیعی نبوده و تعلل در کشتار منجر به تلف شدن آن ها می شود.
مهم ترین مواردی که سبب انجام کشتار اضطراری دام می شود عبارتست از شکستگی ها و تصادفات شدید، بیرون زدگی رحم و سخت زایی، زمین گیری های طولانی مدت مثل تب شیر و اختلالات تنفسی حاد نظیر انسداد مجاری بازرسی بهداشتی گوشت و آلایشهای دامی در کشتارگاه
حفظ سلامت جامعه مهمترین هدف از انجام بازرسیهای بهداشتی در کشتارگاهها است.
در کشتارگاههای پیشرفته و صنعتی، مکانیسم های مختلفی برای گردآوری مستمر داده ها و اطلاعات دام های کشتاری و تجزیه و تحلیل آن ها از منابع مختلف وجود دارد. =Documentation یا مستند سازی
یکی از کاربردهای اصلی این سیستم، استفاده از اطلاعات کشتارگاه به منظور تشخیص دقیق بیماریها و انواع اپیدمیها است.
سیستم ثبت اطلاعات در کشتارگاه باید شامل اطلاعات دقیق دام (سن، جنس، گونه و نژاد)، شرایط بیماری، عامل بیماری و وزن گوشت و ضمائم ضبطی باشد.
بازرسی بهداشتی باید بصورت منظم و هدفمند انجام پذیرد تا اطمینان لازم از سلامت محصولات گوشتی مورد مصرف انسان حاصل شود.
اصولاً سه دسته از گوشتها غیر قابل عرضه برای مصرف انسان هستند:
الف) واردات غیر قانونی: در مواقعی که دام زنده یا لاشه از کشور دیگری به طور غیر قانونی و بدون اخذ مجوزهای بهداشتی لازم وارد شده باشد.
ب) کشتار و عملآوری غیر قانونی: در مواردی که کشتار دام و یا عمل آوری گوشت در خارج از کشتارگاهها و مراکز صنعتی و بدون نظارت های قانونی انجام شده باشد.
ج) گوشت گونه های حفاظتشده و در معرض خطر: شکار غیر مجاز و مصرف گوشت برخی از گونه های حیوانی حفاظت شده، در برخی از نقاط دنیا به ویژه قسمتهای مرکزی و غربی قارۀ آفریقا رواج دارد. یکی از مهم ترین علل آن فقر و وضعیت نامساعد اقتصادی بومیان منطقه است.
- اصولاً به هر گوشت یا لاشهای که به صورت غیر قانونی از شکار حیوانات حیات وحش کمیاب و در معرض خطر حاصل شود، Bushmeat"" اطلاق میشود. بازرسی بهداشتی قبل از کشتار
مهمترین اهداف بازرسی قبل از کشتار عبارتند از:
1)- تعیین بیماری هایی که تشخیص آنها در بازرسی پس از کشتار و از روی لاشه امکان پذیر نباشد.
- هاری و کزاز از جمله بیماری هایی هستند که تشخیص آنها تنها از طریق کنترل علایم بالینی و رفتاری حیوان قابل تشخیص است.
2- )تشخیص حیوانات دارای بیماریها و عوارض قابل درمان و تعویق کشتار آنها تا زمانی که به طور کامل بهبود یابند.
- زیرا برخی از عوارض زودگذر و قابل درمان مانند خستگی مفرط دام به ضبط کل یا بخشی از لاشه منجر می شوند.
3-) جلوگیری از کشتار دام های مبتلا به بیماری های مسری و خطرناک (نظیر شاربن، جنون گاوی، و هاری) و معدوم سازی این دام ها به منظور پیشگیری از انتشار عوامل عفونی.
4)- اطمینان از اینکه حیوانات به طور کامل استراحت کرده و کلیۀ اطلاعات لازم برای تشخیص و قضاوت های بعدی در مورد لاشه آن ها اخذ شده است.
5)- حصول اطمینان از نظافت و ضد عفونی کامیون های حمل و نقل بازرسی قبل از کشتار در دو مرحله انجام می گیرد که ابتدا در هنگام ورود دام به کشتارگاه و دیگری قبل از کشتار دام انجام می گیرد.
تعداد دام ها و تراکم آنها در اصطبل انتظار باید طوری باشد که معاینه و بازرسی آنها به آسانی امکان پذیر باشد.
بازرسی قبل از کشتار باید در روشنایی کافی و در مکانی که حیوانات در دو حالت استراحت و حرکت به خوبی دیده می شوند انجام گیرد.
در حین بازرسی، تمام وضعیت های غیر طبیعی حیوان، علایم بیماری، آشفتگی، جراحات و غیره باید مورد توجه قرار گیرد.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
- ۹۶/۱۱/۲۸